Parfémy vonící po cukrovinkách

Tento článek je věnován všem, kteří mají oblibu ve sladkých gurmánských vůních. Já osobně miluji vůni pražených mandlí, čokolády, karamelu, cukrové vaty...
Pokud jste na tom stejně, dám vám pár tipů na parfémy vonící po cukrovinkách.


Kylie Minogue Sweet Darling (vůně cukrové vaty)


Zdroje obrázků: www.fragrantica.com

Na začátku vám pod nosem zavoní pořádná porce cukrové vaty, která vás neopustí až do konce výdrže této vůně a ta je skutečně královská. Dále je tam cítit pačuli, která vůni nádherně doplňuje a přitom ji neubírá na sladkosti, což je skvělé. Nositelka této vůně musí být silná osobnost, jelikož se bude muset vypořádat se závistivými řečmi o lacinosti této vůně. Mužům voní moc, kam se hrabou „značkové“ parfémy!


Code Armani (vůně čokolády s pomerančovou náplní)

Zdroje obrázků: www.fragrantica.com, www.e-ci.cz

Taky zbožňujete vůni čerstvě oloupaného pomeranče? Takhle přesně vás uvítá Code. Aby těch lahůdek nebylo málo, posléze se přidá med, který krásně pomeranč osladí. Stále málo sladké? A co trocha hořké čokolády? Páni, to je ono. Kdyby Code zůstal v téhle podobě celou dobu, tak bych se v něm snad i koupala. Jenže parfuméři mají takový nedobrý zvyk do sladkých vůní vždy zakomponovat vanilku. Ptám se sakra proč? Vždyť předtím to bylo dokonalé. A teď je tu ta protivná vanilka, která zabila všechnu tu krásu. Škoda, ale za ten začátek má u mně Code jedničku. Výdrž není tak dobrá, jak bych čekala od vůně značky Armani. Flakón se povedl, stejně jako marketingová kampaň, která byla tak masivní, že dnes zná Code téměř každý.
P.S. Doporučuji koupit menší balení, snadno by vás Code mohl omrzet.



Lady Million Paco Rabanne (vůně medu)

Zdroje obrázků: www.fragrantica.com, www.hobbyrecepty.cz
Lady Million je vůně mnoha podob. Musela jsem ji zkoušet hned několikrát, pokaždé mi ukázala trochu jinou tvář. Nejprve to bylo ostré květinové mýdlo, které se mi ani trochu nelíbilo. Ale čím více jsem ji zkoušela, tím více si mě získávala. Nejkrásnější fáze nastupuje po odeznění ostře květinového začátku. Ucítíte pomeranč, který není ani trochu kyselý, jelikož je notně zalitý sladkým medem. Med je jednoznačně nejvýraznější složkou ve vůni, následován pomerančem. Při bližším zkoumání však objevíte i maliny a jasmín. Pačuli můj neznalý nos neidentifikoval. Škoda, mohla vůni ozvláštnit. Celkově se mi vůně nakonec docela líbila, ale kvůli naprosto mizerné výdrži palec nahoru dát nemůžu.

Inside Trussardi (vůně vanilkového latté)

Zdroje obrázků: www.fragrantica.com, www.cerstvakava.cz
Poslední dobou jsem měla chuť vyzkoušet nějakou kávovou vůni. Inside mi toto přání splnil. Hořkého „turka“ nečekejte, Inside spíše připomíná vanilkové latté se šlehačkou. Další dobrotou, která je ve vůni docela dobře rozpoznatelná, jsou lískové oříšky. Aby toho nebylo málo, ke všem těm dobrotám, které vám Inside naservíruje, dostanete ještě spoustu květin, které se rozvoní, až když ustoupí výrazně vanilkovo-kávový začátek. Milovnicím gurmánek určitě udělá radost. Výdrž je celkem dobrá a okolí komplimenty nešetří. Nosila bych ji do chladných dní, kdy může vytvořit iluzi posezení nad dobrou ranní kávou.

Island Kiss Escada (vůně malinových bonbónů) 

Zdroje obrázků: www.fragrantica.com, www.tumblr.com

Ovocné cukříky made by Escada, to byl můj první dojem. Typově je Island Kiss podobný vůni Taj Sunset, kterou rovněž vyrábí Escada. Taj Sunset je spíše tropický multivitamín, kdežto Island Kiss je malinový bonbónek (i když na začátku je mango také dost výrazné, později se „vypaří“). Složení vypadá vskutku opulentně a lákavě – citrusy, tropické květiny, dřeva, červené ovoce…Ale vůně se bohužel moc nerozvíjí, po celou dobu je to malinový bonbón, který se postupně míchá s květinovou směsicí. Nic převratného, ale komu voní sladké ovocné vůně a miluje maliny, tak ten si přijde na své.


Angel Thierry Mugler (vůně čokolády, kakaa a karamelu)



Zdroje obrázků: www.e-ci.cz, www.fragrantica.com, www.life123.com
Pro mě je Angel vůně hořké čokolády. Po navonění Angelem si připadám, jako by mě někdo celou zalil hustou tmavou čokoládou, která prostupuje každou buňku mého těla. Za chvilku se přidá ještě aroma kakaového prášku, vůně zhoustne a ztěžkne. S trochou štěstí objevíte i pár lístků růží. Překvapilo mě, že pačuli je tu zastoupené jen minimálně, Angel je někdy totiž líčen jako vůně s výraznou pačuli. Ostatní dobroty (kokos, cukrová vata, med, ovoce, karamel,…) jsem hledala marně, ale na ostatních mi Angel voní karamelově, zvláštní. Škoda, že já tam ostatní složky necítím, mohly „rozbít“ monotónní vůni čokolády. Angel je velmi podobná své odnoži Angel The Taste of Fragrance, akorát v ní není tolik kakaového prášku a je víc hořká. Výdrž bych známkovala za jedna.



Desire Me Escada (vůně tvarohového koláče a sušenek)

Zdroje obrázků: www.fragrantica.com, www.penam.cz



Když jsem si přečetla složení moc jsem nevěřila, že ve vůni objevím tvarohový koláč, čokoládu a sušenky. Ale je to tak. Citrusový začátek rychle odezní a na ruce vám zůstane pořádný kus čokolády a tvarohový koláč. Já nevím jak vy, ale pokud jde o tuhle vůni, rozhodla jsem se držet dietu. Přece jen chci být vnímána jako ženská, ne jako tvarohový koláč s čokoládovou polevou.



L de Lolita Lempicka (vůně vanilkových rohlíčků a skořice)

www.fragrantica.com, www.horkosladka.cz



L mě stejně jako ostatní vůně značky Lolita Lempicka nenadchla. Vůně je to teplá, hřejivá, vhodná do chladnějšího počasí. Ovšem na mě je příliš agresivní. Hořký pomeranč v kombinaci se skořicí a spoustou vanilky působí hodně úderně, vůně se určitě nebude líbit každému. Připomíná mi Vánoce, je to vůně čerstvě upečených vanilkových rohlíčků a skořice. Hlavní slovo má však hořký pomeranč. Hodně mi vadí přemíra alkoholu ve vůni. Své obdivovatelky si najde mezi milovnicemi gurmánských vůní. Výdrž je dobrá. Flakón absolutně nekoresponduje s náladou, kterou parfém navozuje, přesto je nádherný a stane se skvostem každé poličky.

Nina Fantasy Nina Ricci (vůně sladké žvýkačky)

Zdroje obrázků: www.fragrantica.com, www.fv-cafe.cz
Řadím se mezi ty, kteří Fantasy vnímají jako jako žvýkačku. Připomíná mi růžové orbitky pro děti bez cukru. Nejspíš je za to zodpovědná kombinace hrušky, třtinového cukru, vanilky a třešňového květu. Na papírku jsem pak slabě cítila i jahodu a růži. Výdrž bohužel není vůbec dobrá, opět mě napadá asociace se žvýkačkou, taky nežvýkáte jednu celý den, Fantasy je prostě žvýkačková úplně ve všem. Upřímně si tuto vůni nedokážu představit na dospělé ženě, ale věřím, že by se flakónek krásně vyjímal na poličce nějaké mladé slečny.




Komentáře

  1. Tenhle článek je super..několik těchto parfémů jsem měla a nikdy jsem se nezamyslela nad tím, že voní jako jídlo :D Prostě mi jen hezky voněly..díky tobě se na to teď začnu víc soustředit :)
    mareckom@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já tyhle "jedlé" sladké vůně zbožňuji :) Akorát pak dostávám chuť i na reálné sladkosti :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře, dělají mi velkou radost!

Populární příspěvky z tohoto blogu

GLISS KUR tepelná ochrana pro namáhané vlasy - recenze

Yankee Candle recenze (mých TOP 10 voňavých vosků)

Got 2 Be recenze mých oblíbených produktů